پارچه ساتن کاربرد گسترده ای از اثاثیه منزل و دکوراسیون تا فشن و طراحی لباس دارد. بافت های متنوع ساتن این امکان را می دهد که کاربرد متنوعی داشته باشد.
لباس: پارچه ساتن یک اصل جداناپذیر لباس های شب و لباس عروس به حساب می آید. این کاربرد را مدیون دراپه زیبا و حس درخشان و براق خود می باشد.
مبلمان: یکی از اولین کاربردهای پارچه ساتن در مبلمان بود. به طوری که در مبلمان کاخ ورسای به کار رفت. امروزه همچنان ساتن به عنوان کاور بالشت یا کوسن با حسی لوکس، رویه مبل و صندلی استفاده می گردد.
رویه تخت: از آنجا که ساتن بافت نرم و لطیفی دارد از این پارچه به عنوان ملافه (ملحفه) نیز استفاده می گردد.
کفش: همانطور که ذکر شد انواعی از ساتن چون اسلیپر از جمله انتخاب های طراحان کفش می باشد.
اکسسوری: از ساتن در تهیه انواعی از کیف و اکسسوری های دیگر استفاده می گردد.
ساتن Satin چه فرقی با ساتین Sateen دارد؟
ساتین پارچه ای است که در بافت آن از الیاف کوتاه استیپل استفاده شده است. الیاف استیپل کوتاه هستند بر خلاف الیاف بلند و پیوسته ای چون ابریشم که الیاف فیلامنت نامیده می شوند. به عنوان مثال اگر از الیاف استیپل کوتاه پنبه برای بافت ساتن استفاده شود حاصل پارچه ساتین پنبه است.
فرق ساتن Satin و ابریشم (سیلک) Silk چیست؟
ابریشم نام یک الیاف طبیعی است در حالی که ساتن نام یک بافت پارچه است. بنابراین از ابریشم می توان در تهیه پارچه با بافت ساتن استفاده نمود. علاوه بر این ابریشم را می توان در بافت های دیگر نیز به کار برد. از طرف دیگر ساتن می تواند با بکارگیری أنواع الیاف بلند و نه فقط ابریشم بافته شود.
راهنمای نگهداری: چگونه از پارچه ساتن نگهداری کنید؟
شستن و محافظت از ساتن بستگی به نوع آن دارد. پارچه ای که از الیاف مصنوعی و پارچه های ساتین که از پنبه تهیه شده اند می توانند در خانه شسته شوند. ساتن ابریشم نیاز به خشکشویی دارند.
هنگام شست و شوی پارچه ساتن در منزل چند نکته را باید رعایت نمایید:
شست و شو را با دست و مواد شوینده ملایم انجام دهید.
برای خشک نمودن ساتن از چلاندن یا آویزان نمودن آن خودداری نمایید زیرا سبب از بین رفتن فرم آن می شوید.
پارچه ساتن را در خشک کن نیاندازید. برای خشک نمودن آنرا به صورت صاف و روی یک حوله قرار دهید تا خشک گردد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.