در زمانهای قدیم پارچه ساتن از ابریشم بدست می آمد. اما امروزه متریال پارچه ساتن تغییر کرده است و از الیاف مختلف مانند پنبه، نایلون، پلی استر تهیه می شود. در حقیقت ساتن و مخمل روش بافت پارچه را مشخص می کنند. بافت پارچه ساتن از نخهای بسیار طویلی که همگی رو به یک سمت دارد. نخ های پود حدوداٌ 4/1 اینچ یا بیشتر روی سطح قرار می گیرند و سپس در پارچه فرو می رود، این روش بافت باعث می شود تا پارچه حالت ابریشمی و نرم داشته باشد. در ساتن تراکم بافت الیاف بالا است، این تراکم تار و پود باعث نرم و لطیف شدن پارچه می شود، پارچه ساتن دارای طرح همرنگ در بافت می باشد.
از ویژگی های پارچه ساتن به درخشندگی، شل و لخت بودن پارچه میتوان اشاره کرد. پارچه ساتن به دلیل لختی که دارد براحتی شکل بدن را به خود میگیرد.
انواع پارچه ساتن
ساتن مرلین: این نوع ساتن که بیشتر برای لباس عروس استفاده می شود. پارچه نسبتا ضخیمی که لخت و لطیف است و جزء ساتنهای هست که خیلی براق نیست و به عنوان ساتن نیمه مات می شناسند.
ساتن ال ایکس: این نوع پارچه ساتن که سبک است و بسیار براق است از این نوع ساتن برای لباسهای مجلسی، دامن، پیراهن و در برخی موارد بعنوان آستر لباسهای مجلسی گیپور استفاده میکند، از این نوع ساتن بدلیل قیمت مناسب و براقیت و سبک بودنش برای تزیین سفره عقد، تزیینات مناسبتی و… استفاده میشود.
ساتن آمریکایی: پارچه ساتن ال ایکس ضخامت خوبی دارد و برای انواع لباسهای بلند در مدلهای که نیاز به ضخامت بیشتر دارد بسیار مناسب است. کاربرد این نوع ساتن بسیار زیاد می باشد علاوه بر لباس برای مصارف دیگر نیز استفاده میشود و دلیل آن نیز ضخامت پارچه می باشد.
ساتن می سی نو: ساتن می سی نو را بعنوان ساتن دورو میشناسند یک روی این پارچه ساتن هست که براقیت کمی دارد و روی دیگرش نیز کرپ می باشد و از هر دو روی این پارچه استفاده می شود. مناسب برای لباسهای مجلسی، لباس نامزدی و لباس عروس می باشد.
حریر ساتن: نوعی از ساتن که بسیار سبک و لطیف می باشد. نوع براقیت این نوع ساتن نیز بسیار ملیح است. از این نوع ساتن برای شال و روسری نیز استفاده میشود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.