شناخت انواع پارچه
شناخت انواع پارچه از زمانهای قدیم در میان انسانها بوده و یکی از اختراعات مهم بشریت بوده به طوری که ما هنوز نتوانستیم تصمیم بگیریم که بین چرخی که زیر پای آدمی میچرخد و پارچه که وی را میپوشاند کدام مهمتر بودهاست.
همهی ما هم در طول زندگیمان پارچه دیدهایم و با آن سر و کار داشتهایم. اگر شک دارید، نگاهی به لباس تنتان بیندازید، اگر لباستان از ۵ سال پیش که دوش گرفتید، تا امروز رنگ قهوهای و ظاهری خشک به خود گرفته و در حال ورقه ورقه شدن است که هیچ، در غیر این صورت شما پارچه به تن دارید.
اگر از دستهی اول هستید به مقالهی انواع پارچه از الیاف طبیعی تا مصنوعی را بشناسید رجوع کنید و در جهت تولید این پوشش شگفت انگیز قدم بردارید.
انواع پارچه
شناخت انواع پارچه نخی: لباسهای پنبهای در ایران نخی نام دارند. نخ پنبهای از طریق بافندگی، به پارچه یا بافته های پنبه ای تبدیل می شود.
شناخت انواع پارچه پلی استر: پلی استر کاملاً مصنوعی است. برای تولید این فرآورده از ترکیب دی متیل ترفتالات و منو اتیلن گلیکول و یا اسید ترفتالیک ( جایگزین ماده اولیه دی متیل ترفتالات ) در مجاورت کاتالیست های مناسب، استفاده می شود. پلیمر حاصل از ترکیب این دو ماده اولیه توسط پمپ از صفحات رشته ساز عبور داده می شود که تحت تاثیر هوای سرد به شکل لیف تبدیل میشوند.
شناخت انواع پارچه ویسکوز: بر خلاف تصور عمومی الیافی بر پایهی طبیعی و همچون پنبه و لینن دارای ماهیت گیاهی(سلولزی) هستند. تنها تفاوتی که می توان به الیاف ویسکوز (ریون) نسبت به پنبه و لینن نسبت داد نحوهی ساخت این الیاف است. الیاف ویسکوز (مانند تولید کاغذ) از خمیر کردن سلولوز تشکیل میشوند.
شناخت انواع پارچه لینن: لینن به پارچهی کنفی هم معروف است و از پارچه های مناسب فصل تابستان محسوب میشود. مرغوبتربن نوع این پارچه از ۷۰ درصد پنبه، ۱۰ درصد پلی استر و ۲۰ درصد ویسکوز تهیه شده و بدترین نوع آن از ۵۰ درصد پنبه و ۵۰ درصد پلی استر، بدون ویسکوز است.
شناخت انواع پارچه لاکرا یا الاستین: اسپندکس، لاکرا یا الاستین یک پارچهی مصنوعی است که به خاصیت کشسانی فوقالعادهاش شناخته میشود که از پلاستیک طبیعی محکمتر و بادوامتر است. از این پارچه در مواردی استفاده میشود که کشسانی، به خصوص برای راحتی مد نظر است. مانند کاربرد آن در لباسهای ورزشی.
شناخت انواع پارچه جیر: از پوست بز و گوساله تهیه می شود که طی فرایند خاصی و بوسیله وسایل خاصی رخ آن را پرداخت میکنند و سطح گوشتی را به صورت مخملی در می آورند که بیشتر به عنوان آستر در داخل دیگر محصولات استفاده می گردد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.