پارچه آنقوره

پارچه آنقوره یکی از قدیمی‌ترین پارچه‌های الیاف طبیعی موجود است. این پارچه برای اولین بار در کوه‌های تبت، جایی که در اصل بز آنقوره زندگی می‌کرد، تولید شد. بز آنقوره در قرن شانزدهم میلادی، در استان آنکارای ترکیه (نام آنقوره از آن گرفته شده است) به عنوان حیوان اهلی پرورش داده شد. تا سال 1849 بزهای آنقوره تقریبا به طور انحصاری در آنکارا پرورش داده می‌شد، تا زمانی که این بز به یک کشاورز پنبه­‌ی اهل ایالات متحده، به پاس خدمات­اش به کشاورزی ترکیه، هدیه داده شد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

بز آنقوره یک نژاد بز اهلی ترکیه است که از لحاظ تاریخی به آنگورا (آنکارا) معروف است. بزهای آنقوره الیاف درخشانی معروف به موهر را تولید می­کنند. ترکیه، آرژانتین، ایالات متحده و آفریقای جنوبی تولیدکنندگان برتر پارچه آنقوره (به انگلیسی: Angora) هستند. موهر یا آنقوره یکی از با ارزش‌­ترین الیاف طبیعی است. آنقوره، یک پشم نرم است که از موی بز آنقوره (آنگورا) تهیه می­شود. به دلیل براقیت و درخشندگی بسیار زیاد این الیاف، برخی الیاف آنقوره را «الیاف الماس» می‌نامند. الیاف آنقوره وقتی با الیاف دیگر مانند آلپاکا یا مرینوس مخلوط می­شود، این درخشش را به پارچه‌ی بافته شده می­دهد. https://parchedozan.ir/wp-admin/post-new.php

قطر الیاف آنقوره با افزایش سن بز افزایش می‌یابد. الیاف نازک­تر که از موی بزهای جوان چیده می‌شود برای بافت پارچه‌­ی مثلا ژاکت­‌ها استفاده می‌شود، در حالی که از الیاف ضخیم­‌‎تر و درشت­‌تر برای بافت فرش، لوازم دکوراتیو، و پارچه‌ی دوخت لباس‌های رویه مانند پالتو استفاده می‌شود. الیاف آنقوره گران‌تر از الیاف پشم گوسفند معمولی است زیرا فرایند تولید این الیاف طولانی‌تر است. در نتیجه، الیاف آنقوره به عنوان یک الیاف لوکس، در کنار الیاف کشمیر و ابریشم قرار می‌گیرد.

 

امروزه صنعت پرورش بزهای آنقوره در آفریقای جنوبی بسیار گسترش یافته است. به طوری که آفریقای جنوبی تبدیل به بزرگ­ترین تولیدکننده­ الیاف آنقوره شده است و 50 درصد نیاز جهان به این الیاف را تامین می‌کند. به دلیل ظلم به حیوانات در مزارع آفریقای جنوبی، بسیاری از برندهای مطرح مانند: Zara ،H&M ،Gap Topshop ،Lacoste و بسیاری دیگر، از پارچه­ی آنقوره برای دوخت لباس‌های خود استفاده نمی‌کنند. این صنعت به میزان کمتری، در کشورهای استرالیا و نیوزیلند نیز رواج دارد.

چیدن موی بز آنقوره دو بار در سال، در فصل بهار و پاییز انجام می‌شود. فرایند تولید الیاف بعد از چیده شدن آغاز می‌شود. فرایند تولید الیاف شامل تمیز کردن پشم برای خلاص شدن از شرّ هرگونه آلودگی، زباله و چربی طبیعی مو است. برای کاربرد الیاف آنقوره، این الیاف باید فرآوری و تابیده ‌شود.

اگر از شما سوال شود که الیاف فولادی از استحکام بیشتری برخوردار هستند یا الیاف آنقوره، به احتمال زیاد الیاف فولادی را به عنوان پاسخ خود انتخاب می‌کنید، اما جالب است بدانید که استحکام الیاف آنقوره به مراتب بیشتر از الیاف فولادین هم قطر آن است.

انواع پارچه آنغوره

کاربرد الیاف آنقوره یا موهر

الیاف آنقوره کاربردهای متنوعی دارد، از این الیاف برای تولید لباس‌های بافتنی استفاده می‌شود. از این الیاف همچنین پارچه‌های مناسب برای دوخت انواع لباس تولید می‌شود. کاربرد دیگر الیاف و پارچه آنقوره در دکوراسیون داخلی است.

به دلیل شباهت بسیار زیاد ساختار این الیاف به موی انسان از این الیاف برای درست کردن انواع کلاه­گیس و موی عروسک استفاده می‌شود.

الیاف آنقوره همچنین در تولید پارچه‌های خز مصنوعی کاربرد دارد. دقت داشته باشید پارچه خز مصنوعی تولید شده از الیاف آنقوره بهترین نوع خز مصنوعی است زیرا الیاف آن طبیعی است و تنها تفاوت آن با خز طبیعی در این است که انسان این پارچه را شبیه به پوست حیوانات مختلف می‌بافد.

از الیاف آنقوره برای انواع بافت‌ها و قلاب‌بافی­‌های پر زرق و برق و تجملاتی استفاده می‌شود. به دلیل گران‌قیمت بودن الیاف آنقوره، برای بافت عموما از سایر الیاف نیز در کنار آن استفاده می‌شود.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما